Jogurtowiec z Galaretkami na Biszkopcie

Przedstawiam Państwu przepis na pyszny Jogurtowiec z Galaretkami na Biszkopcie, idealny na każdą okazję. Ten deser łączy delikatność jogurtu z orzeźwiającą nutą galaretek, a wszystko to na puszystym biszkopcie. Przygotowanie nie jest skomplikowane, a efekt końcowy z pewnością zachwyci Waszych gości. Zapraszam do kuchni!

Składniki

Przygotowanie

  1. Ubij 3 jajka z 0,5 szklanki cukru przez 15 minut.
  2. Przesiej 0,5 szklanki mąki i ¼ łyżeczki proszku do ubitej piany, wymieszaj.
  3. Wylej do blaszki (20x30 cm) wyłożonej papierem, piecz 20 minut w 160°C.
  4. Rozpuść galaretkę agrestową i cytrynową w 200 ml gorącej wody, odstaw do zastygnięcia.
  5. W 0,5 szklanki zimnego mleka wsyp 20 g żelatyny, odstaw na 15 min, następnie podgrzej do rozpuszczenia.
  6. Miksuj 400 g jogurtu z 50 g cukru pudru i 16 g cukru wanilinowego, dodaj ciepłą żelatynę.
  7. Na biszkopt wyłóż kilka łyżek masy, dodaj przekrojone truskawki.
  8. Do pozostałej masy dodaj pokrojoną galaretkę i borówki, wymieszaj, wylej na ciasto.
  9. Przygotuj 2 galaretki truskawkowe z 750 ml gorącej wody, odstaw do tęża.
  10. Wylej galaretkę na wierzch ciasta, schłodź w lodówce na kilka godzin.
  11. Smacznego!
Jogurtowiec z Galaretkami na Biszkopcie

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Jogurtowiec z Galaretkami na Biszkopcie, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Desery.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up