Jogurtowiec z Galaretkami na Biszkopcie

Przedstawiam Państwu przepis na pyszny Jogurtowiec z Galaretkami na Biszkopcie, idealny na każdą okazję. Ten deser łączy delikatność jogurtu z orzeźwiającą nutą galaretek, a wszystko to na puszystym biszkopcie. Przygotowanie nie jest skomplikowane, a efekt końcowy z pewnością zachwyci Waszych gości. Zapraszam do kuchni!
Składniki
Przygotowanie
- Ubij 3 jajka z 0,5 szklanki cukru przez 15 minut.
- Przesiej 0,5 szklanki mąki i ¼ łyżeczki proszku do ubitej piany, wymieszaj.
- Wylej do blaszki (20x30 cm) wyłożonej papierem, piecz 20 minut w 160°C.
- Rozpuść galaretkę agrestową i cytrynową w 200 ml gorącej wody, odstaw do zastygnięcia.
- W 0,5 szklanki zimnego mleka wsyp 20 g żelatyny, odstaw na 15 min, następnie podgrzej do rozpuszczenia.
- Miksuj 400 g jogurtu z 50 g cukru pudru i 16 g cukru wanilinowego, dodaj ciepłą żelatynę.
- Na biszkopt wyłóż kilka łyżek masy, dodaj przekrojone truskawki.
- Do pozostałej masy dodaj pokrojoną galaretkę i borówki, wymieszaj, wylej na ciasto.
- Przygotuj 2 galaretki truskawkowe z 750 ml gorącej wody, odstaw do tęża.
- Wylej galaretkę na wierzch ciasta, schłodź w lodówce na kilka godzin.
- Smacznego!
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Jogurtowiec z Galaretkami na Biszkopcie, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również