Kaczka Pieczona w Kawałkach na Patelni

Kaczka pieczona w kawałkach na patelni to doskonałe danie, które łączy w sobie prostotę przygotowania z niezwykłym smakiem. Kluczowe jest odpowiednie dobranie przypraw oraz techniki smażenia, by skórka była chrupiąca, a mięso soczyste. W tym przepisie odkryjemy tajniki idealnego połączenia aromatów, które zachwycą każde podniebienie.

Składniki

Przygotowanie

  1. Naciąć udka i piersi kaczki.
  2. Na patelnię położyć kaczkę skórą do dołu, smażyć kilka minut z każdej strony.
  3. Przełożyć do żaroodpornego naczynia.
  4. Posypać przyprawami: czosnkiem, papryką, cebulką, ziołami, solą.
  5. Wlać wytopiony tłuszcz i trochę sosu teriyaki.
  6. Przykryć naczynie i wstawić do nagrzanego piekarnika na 50 minut.
  7. Po 50 minutach ściągnąć pokrywkę i zapiekać jeszcze 10 minut.
  8. Podawać, mięso powinno być miękkie
Kaczka Pieczona w Kawałkach na Patelni

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Kaczka Pieczona w Kawałkach na Patelni, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up