Kaszotto z kurczakiem, cukinią i papryką

Kaszotto z kurczakiem, cukinią i papryką to doskonałe połączenie smaków i wartości odżywczych. Delikatne kawałki kurczaka z dodatkiem świeżej cukinii i słodkiej papryki tworzą sycącą, aromatyczną potrawę. Dzięki użyciu kaszy, danie zyskuje nie tylko wyrazisty smak, ale i zdrowotne właściwości. Idealne na każdą porę roku!
Składniki
Przygotowanie
- Pokrój pierś z kurczaka w kostkę.
- W misce wymieszaj kurczaka z olejem, papryką, oregano, solą i pieprzem.
- Rozgrzej olej na patelni i usmaż kurczaka na złoto.
- Na tej samej patelni podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę.
- Dodaj pokrojone pieczarki, a po chwili czerwoną paprykę.
- Włóż do patelni usmażonego kurczaka, dodaj kaszę gryczaną i zalej bulionem.
- Dusz do miękkości kaszy, następnie dodaj szpinak i pomidorki koktajlowe.
- Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Dodaj posiekaną natkę pietruszki i podsmaż przez 2 minuty.
- Podawaj na talerzu, posypując natką pietruszki.
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Kaszotto z kurczakiem, cukinią i papryką, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również