Kaszotto z kurczakiem, cukinią i papryką

Kaszotto z kurczakiem, cukinią i papryką to doskonałe połączenie smaków i wartości odżywczych. Delikatne kawałki kurczaka z dodatkiem świeżej cukinii i słodkiej papryki tworzą sycącą, aromatyczną potrawę. Dzięki użyciu kaszy, danie zyskuje nie tylko wyrazisty smak, ale i zdrowotne właściwości. Idealne na każdą porę roku!

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokrój pierś z kurczaka w kostkę.
  2. W misce wymieszaj kurczaka z olejem, papryką, oregano, solą i pieprzem.
  3. Rozgrzej olej na patelni i usmaż kurczaka na złoto.
  4. Na tej samej patelni podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę.
  5. Dodaj pokrojone pieczarki, a po chwili czerwoną paprykę.
  6. Włóż do patelni usmażonego kurczaka, dodaj kaszę gryczaną i zalej bulionem.
  7. Dusz do miękkości kaszy, następnie dodaj szpinak i pomidorki koktajlowe.
  8. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  9. Dodaj posiekaną natkę pietruszki i podsmaż przez 2 minuty.
  10. Podawaj na talerzu, posypując natką pietruszki.
Kaszotto z kurczakiem, cukinią i papryką

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Kaszotto z kurczakiem, cukinią i papryką, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up