Kaszotto ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Kaszotto ze szpinakiem i suszonymi pomidorami to wyjątkowe danie, które łączy w sobie zdrowe składniki i intensywne smaki. Idealnie nadaje się na obiad lub kolację, dostarczając wartości odżywczych oraz energii. Przygotowanie tego potrawy wymaga jedynie kilku kroków, a efekt z pewnością zachwyci każdego smakosza. Zachęcam do odkrycia tej smakowitej receptury!

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokrój obraną cebulę w drobną kostkę.
  2. Suszone pomidory z oleju pokrój w cienkie paski.
  3. Na patelni rozgrzej olej, dodaj cebulę, smaż na średnim ogniu 2-3 minuty (do szklistości).
  4. Dodaj kaszę, smaż przez kilka minut, aż ziarenka pokryją się tłuszczem.
  5. Wlej bulion, gotuj na małym ogniu przez 20-30 minut, co jakiś czas mieszając.
  6. W razie potrzeby dodaj gorącą wodę.
  7. Dodaj pokrojone pomidory, gotuj kilka chwil.
  8. Wrzucaj świeże liście szpinaku, mieszaj, aż zmiękną (zmienią kolor na intensywnie zielony).
  9. Wyłącz ogień, dodaj startą mozzarellę i łyżkę masła.
  10. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem, dodaj posiekaną natkę, wymieszaj.
  11. Odstaw na chwilę, podawaj na talerze, posyp mozzarellą i natką.
Kaszotto ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Kaszotto ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up