Kaszotto ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Kaszotto ze szpinakiem i suszonymi pomidorami to wyjątkowe danie, które łączy w sobie zdrowe składniki i intensywne smaki. Idealnie nadaje się na obiad lub kolację, dostarczając wartości odżywczych oraz energii. Przygotowanie tego potrawy wymaga jedynie kilku kroków, a efekt z pewnością zachwyci każdego smakosza. Zachęcam do odkrycia tej smakowitej receptury!
Składniki
Przygotowanie
- Pokrój obraną cebulę w drobną kostkę.
- Suszone pomidory z oleju pokrój w cienkie paski.
- Na patelni rozgrzej olej, dodaj cebulę, smaż na średnim ogniu 2-3 minuty (do szklistości).
- Dodaj kaszę, smaż przez kilka minut, aż ziarenka pokryją się tłuszczem.
- Wlej bulion, gotuj na małym ogniu przez 20-30 minut, co jakiś czas mieszając.
- W razie potrzeby dodaj gorącą wodę.
- Dodaj pokrojone pomidory, gotuj kilka chwil.
- Wrzucaj świeże liście szpinaku, mieszaj, aż zmiękną (zmienią kolor na intensywnie zielony).
- Wyłącz ogień, dodaj startą mozzarellę i łyżkę masła.
- Dopraw świeżo zmielonym pieprzem, dodaj posiekaną natkę, wymieszaj.
- Odstaw na chwilę, podawaj na talerze, posyp mozzarellą i natką.
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Kaszotto ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również