Kiełbasa z Cebulą z Patelni

Kiełbasa z Cebulą z Patelni to klasyczne danie, które łączy aromatyczne smaki i prostotę przygotowania. W tej potrawie kiełbasa, smażona na złoto z soczystymi cebulami, staje się idealnym połączeniem do podania zarówno na co dzień, jak i podczas wyjątkowych okazji. Wystarczy kilka składników, aby stworzyć wyjątkowy posiłek.
Składniki
Przygotowanie
- Naciąć kiełbasę w skośne paski.
- Na patelni rozgrzać masło klarowane.
- Smażyć kiełbasę 5-7 minut, aż zarumieni się z obu stron.
- Pokroić cebulę w pióra, dodać na patelnię.
- Doprawić cebulę solą, pieprzem, cukrem, czerwoną papryką i koncentratem pomidorowym.
- Smażyć cebulę przez 15 minut, podlewać wodą z ziemniaków.
- Dodać łyżkę masła i kiełbasę, przykryć, dusić 15-20 minut.
- Ziemniaki ugotować, odcedzić, zdusić z masłem, śmietaną i musztardą.
- Podawać ziemniaki z kiełbasą i cebulą, posypać szczypiorkiem
- Smacznego!
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Kiełbasa z Cebulą z Patelni, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również