Krokiety z mięsem z rosołu i kapustą kiszoną

Krokiety z mięsem z rosołu i kapustą kiszoną to wyjątkowe danie, które łączy w sobie smaki tradycyjnej polskiej kuchni. Delikatne ciasto naleśnikowe otacza aromatyczny farsz, przygotowany z resztek rosołu oraz zdrowej, kwaszonej kapusty. To połączenie sprawia, że krokiety są nie tylko smaczne, ale także ekonomiczne, eliminując marnotrawstwo.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj ciasto naleśnikowe: wymieszaj 1 jajko, 1 szklankę mleka, 1,5 szklanki wody, szczyptę soli, a następnie dodaj 2 szklanki mąki pszennej
  2. Smaż naleśniki na natłuszczonej patelni (około 12 sztuk).
  3. Ugotuj 40 dkg mięsa (np
  4. Ugotuj 40 dkg kapusty kiszonej, odciśnij i zmiel przez maszynkę.
  5. Podsmaż cebulkę na złoty kolor, a następnie zmiel.
  6. Połącz mięso, kapustę i cebulkę, dopraw solą i pieprzem oraz dokładnie wymieszaj.
  7. Nakładaj farsz na naleśniki, zwijaj boki, a następnie od dołu zawijaj 3 razy.
  8. Panieruj krokiety w jajku i bułce tartej.
  9. Smaż na złoty kolor na odrobinie oleju z każdej strony
  10. Podawaj i ciesz się smakiem!
Krokiety z mięsem z rosołu i kapustą kiszoną

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Krokiety z mięsem z rosołu i kapustą kiszoną, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up