Krokiety z mięsem z rosołu i kapustą kiszoną

Krokiety z mięsem z rosołu i kapustą kiszoną to wyjątkowe danie, które łączy w sobie smaki tradycyjnej polskiej kuchni. Delikatne ciasto naleśnikowe otacza aromatyczny farsz, przygotowany z resztek rosołu oraz zdrowej, kwaszonej kapusty. To połączenie sprawia, że krokiety są nie tylko smaczne, ale także ekonomiczne, eliminując marnotrawstwo.
Składniki
Przygotowanie
- Przygotuj ciasto naleśnikowe: wymieszaj 1 jajko, 1 szklankę mleka, 1,5 szklanki wody, szczyptę soli, a następnie dodaj 2 szklanki mąki pszennej
- Smaż naleśniki na natłuszczonej patelni (około 12 sztuk).
- Ugotuj 40 dkg mięsa (np
- Ugotuj 40 dkg kapusty kiszonej, odciśnij i zmiel przez maszynkę.
- Podsmaż cebulkę na złoty kolor, a następnie zmiel.
- Połącz mięso, kapustę i cebulkę, dopraw solą i pieprzem oraz dokładnie wymieszaj.
- Nakładaj farsz na naleśniki, zwijaj boki, a następnie od dołu zawijaj 3 razy.
- Panieruj krokiety w jajku i bułce tartej.
- Smaż na złoty kolor na odrobinie oleju z każdej strony
- Podawaj i ciesz się smakiem!
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Krokiety z mięsem z rosołu i kapustą kiszoną, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również