Krokiety z pieczarkami i cebulą

Krokiety z pieczarkami i cebulą to smaczne danie, które łączy w sobie chrupiące ciasto i aromatyczne nadzienie. Idealne na każdą okazję, te przekąski zachwycą zarówno miłośników grzybów, jak i tych szukających ciekawego urozmaicenia na stole. Przygotowanie krokietów wymaga precyzji, ale efekt końcowy z pewnością wynagrodzi włożony trud.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ciasto: Wymieszaj 2 szklanki mąki, 1 szklankę wody, 2 jajka, sól, pieprz
  2. Nadzienie: Pokrój 80 dkg pieczarek, 3 jajka, 1 ząbek czosnku, 20 dkg sera żółtego
  3. Naleśniki: Smaż naleśniki na suchej patelni, z obu stron na złoty kolor.
  4. Krokiety: Na każdy naleśnik nałóż 3 łyżki farszu, zawiń, zanurz w cieście, obtocz w bułce tartej.
  5. Smażenie: Smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoto-brązowy kolor
  6. Podawanie: Podawaj na gorąco.
Krokiety z pieczarkami i cebulą

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Krokiety z pieczarkami i cebulą, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up