Kruche Ciasto z Dżemem i Kruszonką

Kruche Ciasto z Dżemem i Kruszonką to klasyka polskiej kuchni, która zachwyca prostotą i smakiem. W tym przepisie połączymy delikatne, maślane ciasto z ulubionym dżemem oraz chrupiącą kruszonką. Idealne na desery, przekąski lub spotkania z bliskimi, sprawdzi się w każdej sytuacji. Przygotujmy się na kulinarne doznania!

Składniki

Przygotowanie

  1. Składniki:
  2. 250g mąki
  3. 125g masła
  4. 80g cukru
  5. 1 jajko
  6. szczypta soli
  7. dżem (dowolny)
  8. 50g płatków owsianych
  9. 50g cukru do kruszonki
  10. Ciasto:
  11. Owiń w folię, schłodź 30 min.
  12. Forma:
  13. Wyłóż formę ciastem, tworząc brzeg.
  14. Dżem:
  15. Nałóż równomiernie dżem na ciasto.
  16. Kruszonka:
  17. Posyp dżem.
  18. Pieczenie:
  19. Piecz 30-35 min, aż kruszonka będzie złocista.
  20. Chłodzenie:
  21. Smacznego!
Kruche Ciasto z Dżemem i Kruszonką

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Kruche Ciasto z Dżemem i Kruszonką, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Desery.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up