Makaron Cannelloni z Mięsem Mielonym

Makaron Cannelloni z Mięsem Mielonym to włoska klasyka, która zachwyca smakiem i aromatem. W tej potrawie delikatne rurki makaronowe są wypełnione soczystym mięsem mielonym, przyprawami i serem, a następnie zapiekane w sosie pomidorowym lub beszamelem. To idealny wybór na rodzinny obiad, który zadowoli każdego smakosza.

Składniki

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzej olej.
  2. Smaż pokrojoną cebulę do zeszklenia.
  3. Dodaj mięso mielone, smaż 10 minut.
  4. Dodaj pomidory, sól, pieprz, dusz do odparowania sosu.
  5. Obgotuj cannelloni na krótko.
  6. Do mięsa wbij jajko, dodaj połowę startego sera, wymieszaj.
  7. Nadziewaj cannelloni farszem, układaj w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem.
  8. Polej sosem beszamelowym.
  9. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 15 minut, potem jeszcze 15 minut
  10. Podawaj i ciesz się smakiem!
Makaron Cannelloni z Mięsem Mielonym

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Makaron Cannelloni z Mięsem Mielonym, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up