Makaron z tuńczykiem i oliwkami

Przygotowanie makaronu z tuńczykiem i oliwkami to doskonały sposób na szybkie, smaczne danie, które zaspokoi nawet największy głód. Łącząc al dente makaron z delikatnym tuńczykiem oraz aromatycznymi oliwkami, tworzymy harmonijną kompozycję, która zachwyci podniebienia. Idealne na lunch czy kolację, to potrawa pełna smaku i klasy.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokrój cebulę w kostkę.
  2. Rozgrzej patelnię i wlej olej.
  3. Podsmaż cebulę na złoty kolor.
  4. Dodaj pokrojony czosnek (3 ząbki) i smaż 30 sekund.
  5. Dodaj tuńczyka z słoika, mieszaj chwilę.
  6. W osobnym garnku zagotuj wodę na makaron, posól.
  7. Gotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu (skr óć czas o 2 minuty dla al dente).
  8. Na patelnię wlej śmietankę, dodaj sól, płatki chili i czarny pieprz, mieszaj.
  9. Kiedy sos zgęstnieje, dodaj ugotowany makaron.
  10. Posiekaj natkę pietruszki i dodaj do makaronu.
  11. Wymieszaj składniki i podawaj
Makaron z tuńczykiem i oliwkami

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Makaron z tuńczykiem i oliwkami, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up