Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami to doskonałe połączenie smaków, które wprowadzi świeżość i aromat do Twojej kuchni. To danie jest nie tylko proste w przygotowaniu, ale również pełne wartości odżywczych. Szpinak dostarcza witamin, a suszone pomidory intensywnego smaku, tworząc harmonijną całość idealną na każdą okazję.

Składniki

Przygotowanie

  1. Umyj świeży szpinak i odsącz nadmiar wody.
  2. Rozgrzej odrobinę oleju na patelni.
  3. Dodaj przeciśnięty czosnek (3 ząbki) i podsmaż przez chwilę.
  4. Dodaj szpinak do patelni, smaż, aż zmniejszy objętość.
  5. Gotuj makaron (Papardelle lub inny) w osolonej wodzie.
  6. Po 4 minutach gotowania, dodaj pokrojone suszone pomidory (3 sztuki) do szpinaku.
  7. Po ugotowaniu makaronu, odcedź i połącz z szpinakiem.
  8. Dodaj pokruszoną fetę (mała ilość) oraz przyprawy: gałkę muszkatołową, sól, pieprz.
  9. Wymieszaj i podawaj na talerzu
  10. Smacznego!
Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up