Maliny w Cukrze w Słoikach

Przepis na maliny w cukrze w słoikach to idealny sposób na zachowanie smaku letnich owoców na dłużej. Dzięki prostym składnikom i technice konserwowania, możemy cieszyć się ich intensywnym aromatem przez cały rok. W tym przepisie podzielę się wskazówkami, jak uzyskać perfekcyjne maliny w słodkiej otoczce, które będą doskonałym dodatkiem do deserów i dań.

Składniki

Przygotowanie

  1. Umyj maliny delikatnie i odsącz nadmiar wody.
  2. Przygotuj słoiki – umyj i osusz.
  3. Wkładaj maliny do słoików warstwami.
  4. Posyp każdą warstwę malin dwiema kopiastymi łyżkami cukru.
  5. Powtarzaj warstwy aż do napełnienia słoików.
  6. Zakręć słoiki i przygotuj garnek do pasteryzacji.
  7. Włóż słoiki do garnka na gazetach, zalej wodą do 3/4 wysokości słoików.
  8. Pasteryzuj przez 10 minut od momentu wrzenia.
  9. Wyciągnij słoiki, ostudź i przechowuj.
Maliny w Cukrze w Słoikach

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Maliny w Cukrze w Słoikach, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Przetwory.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up