Naleśniki meksykańskie z kurczakiem zapiekane

Naleśniki meksykańskie z kurczakiem zapiekane to wyjątkowe danie, które łączy w sobie smaki Meksyku i tradycyjnych placków. Przepis ten polega na wypełnieniu cienkich naleśników soczystym, przyprawionym kurczakiem, a następnie zapieczeniu ich w sosie pomidorowym. To doskonała propozycja na sycący obiad lub kolację.

Składniki

Przygotowanie

  1. Podsmaż 1 cebulę i 1 paprykę na patelni przez 2 minuty.
  2. Dodaj 0,5 kg pokrojonych pieczarek, smaż do odparowania wody.
  3. W misce wymieszaj 0,5 kg podsmażonego fileta z kurczaka z warzywami, dopraw solą i pieprzem.
  4. Przygotuj naleśniki (użyj własnego przepisu lub skorzystaj z podanego pod filmem).
  5. Na każdym naleśniku umieść 2 łyżki startego sera, zwiń (boki, potem dołu).
  6. Przełóż na blaszkę (jeśli potrzeba, posmaruj olejem).
  7. Posmaruj ketchupem z majonezem (2 łyżki ketchupu + 1 łyżka majonezu).
  8. Posyp resztą sera (około 200-250 g).
  9. Piecz przez 25 minut w 180°C bez przykrycia.
Naleśniki meksykańskie z kurczakiem zapiekane

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Naleśniki meksykańskie z kurczakiem zapiekane, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up