Szybkie Ciasto z Bitą Śmietaną

Szybkie Ciasto z Bitą Śmietaną to doskonały sposób na smaczny deser, który zadowoli każdego. Jego delikatna struktura oraz lekka, puszysta bita śmietana sprawiają, że jest idealnym wyborem na każdą okazję. W tym przepisie pokażę, jak szybko i łatwo przygotować to małe dzieło sztuki kulinarnej. Przygotujcie się na eksplozję smaku!
Składniki
Przygotowanie
- Rozpuścić galaretkę cytrynową w 200 ml wrzącej wody, odstawić do wystudzenia.
- Wyłożyć herbatniki kakaowe na dno formy wyłożonej papierem do pieczenia.
- Ubić schłodzoną śmietankę (opcjonalnie z cukrem pudrem) na sztywno.
- Wlać wystudzoną galaretkę do ubitej śmietany, miksować krótko.
- Podzielić krem na cztery części: pierwszą wyłożyć na herbatniki kakaowe.
- Układać warstwy: herbatniki maślane, krem, znowu herbatniki kakaowe, itd.
- Ostatnią warstwę kremu wygładzić, odstawić do lodówki.
- Przygotować polewę: podgrzać czekoladę ze śmietaną, mieszać do uzyskania gładkości.
- Polać ciasto polewą, odstawić do lodówki na kilka godzin lub na noc
- Smacznego!
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Szybkie Ciasto z Bitą Śmietaną, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również