Naleśniki ze szpinakiem mrożonym i fetą

Naleśniki ze szpinakiem mrożonym i fetą to doskonałe danie, które łączy w sobie smak i zdrowie. Delikatne ciasto naleśnikowe wypełnione jest aromatycznym, kremowym nadzieniem z mrożonego szpinaku i feta. To idealny pomysł na obiad lub kolację, który zadowoli zarówno wegetarian, jak i miłośników wyrazistych smaków.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozgrzej patelnię, dodaj odrobinę masła.
  2. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmaż.
  3. Dodaj mrożony szpinak (wcześniej rozmrożony) do patelni.
  4. Posól i dodaj pieprz, podsmażaj, mieszając, aż szpinak straci płyny.
  5. Jeśli są nadmiar płynów, odparuj na małym ogniu.
  6. Po ostudzeniu dodaj ser fetę, wymieszaj.
  7. Dopraw do smaku pieprzem, ewentualnie dodaj więcej fety.
  8. Farsz jest gotowy do nadziewania ciast, pierogów itp.
Naleśniki ze szpinakiem mrożonym i fetą

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Naleśniki ze szpinakiem mrożonym i fetą, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up