Naleśniki ze szpinakiem mrożonym i fetą

Naleśniki ze szpinakiem mrożonym i fetą to doskonałe danie, które łączy w sobie smak i zdrowie. Delikatne ciasto naleśnikowe wypełnione jest aromatycznym, kremowym nadzieniem z mrożonego szpinaku i feta. To idealny pomysł na obiad lub kolację, który zadowoli zarówno wegetarian, jak i miłośników wyrazistych smaków.
Składniki
Przygotowanie
- Rozgrzej patelnię, dodaj odrobinę masła.
- Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmaż.
- Dodaj mrożony szpinak (wcześniej rozmrożony) do patelni.
- Posól i dodaj pieprz, podsmażaj, mieszając, aż szpinak straci płyny.
- Jeśli są nadmiar płynów, odparuj na małym ogniu.
- Po ostudzeniu dodaj ser fetę, wymieszaj.
- Dopraw do smaku pieprzem, ewentualnie dodaj więcej fety.
- Farsz jest gotowy do nadziewania ciast, pierogów itp.
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Naleśniki ze szpinakiem mrożonym i fetą, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również