Krem kokosowy z mascarpone i białą czekoladą

Krem kokosowy z mascarpone i białą czekoladą to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca delikatność mascarpone z intensywnym smakiem kokosa i słodyczą białej czekolady. Idealny jako farsz do ciast, deserów czy samodzielna słodkość, ten krem zaskoczy niejednego smakosza. Przygotowanie go jest proste, a efekt zachwyci każdego.

Składniki

Przygotowanie

  1. Podgrzej 230 ml śmietanki 30% w garnuszku (nie przekraczaj 80°C).
  2. Dodaj 175 g drobno posiekanej białej czekolady i mieszaj, aż się rozpuści.
  3. Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na minimum 6 godzin (najlepiej na noc).
  4. Po schłodzeniu, dodaj 250 g zimnego serka mascarpone i 300 ml schłodzonej śmietanki 30%.
  5. Ubijaj, aż masa zgęstnieje.
  6. Dodaj 100 g prażonych migdałów i krótko miksuj.
  7. Krem jest gotowy do użycia
Krem kokosowy z mascarpone i białą czekoladą

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Krem kokosowy z mascarpone i białą czekoladą, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Desery.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up