Jak Zachować Kolor Nalewki Miętowej

Zachowanie intensywnego koloru nalewki miętowej to kluczowy element, który sprawia, że napój prezentuje się wyjątkowo apetycznie. W tym przepisie pokażę, jak skutecznie utrzymać soczysty zielony odcień, wykorzystując odpowiednie składniki i techniki. Dzięki temu Twoja nalewka nie tylko zachwyci smakiem, ale także będzie ozdobą każdej imprezy.

Składniki

Przygotowanie

  1. Umyj 70 g listków świeżej mięty, oddzielając je od łodyg.
  2. Umieść miętę w słoiku i zalej 500 ml spirytusu 95%.
  3. Po 3-5 dniach przefiltruj wyciąg przez gęste sito.
  4. W garnku połącz przefiltrowany wyciąg z 300 g cukru i 500 ml ostudzonej wody.
  5. Całość przelać przez gęste sito do butelek.
  6. Nalewka gotowa do spożycia
Jak Zachować Kolor Nalewki Miętowej

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Jak Zachować Kolor Nalewki Miętowej, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Napoje.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up