Jak Zachować Kolor Nalewki Miętowej

Zachowanie intensywnego koloru nalewki miętowej to kluczowy element, który sprawia, że napój prezentuje się wyjątkowo apetycznie. W tym przepisie pokażę, jak skutecznie utrzymać soczysty zielony odcień, wykorzystując odpowiednie składniki i techniki. Dzięki temu Twoja nalewka nie tylko zachwyci smakiem, ale także będzie ozdobą każdej imprezy.
Składniki
Przygotowanie
- Umyj 70 g listków świeżej mięty, oddzielając je od łodyg.
- Umieść miętę w słoiku i zalej 500 ml spirytusu 95%.
- Po 3-5 dniach przefiltruj wyciąg przez gęste sito.
- W garnku połącz przefiltrowany wyciąg z 300 g cukru i 500 ml ostudzonej wody.
- Całość przelać przez gęste sito do butelek.
- Nalewka gotowa do spożycia
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Jak Zachować Kolor Nalewki Miętowej, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Napoje.
Dodaj komentarz
Zalecamy również