Pierogi z Dynią i Fetą

Pierogi z dynią i fetą to wyjątkowe połączenie smaków, które zaskoczy nawet najbardziej wymagających smakoszy. Soczysta, słodkawa dynia w harmonijnym zestawieniu z pikantną fetą tworzy doskonały duet. Te pierogi, idealne na każdą okazję, przyciągają nie tylko smakiem, ale także aromatem. Przygotowanie ich to prawdziwa przyjemność!

Składniki

Przygotowanie

  1. Dynię (średnia Hokkaido) pokroić, usunąć pestki, skropić oliwą, posypać solą i tymiankiem, piec w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 60 minut.
  2. Kiełbasę (100g) drobno pokroić, usmażyć na patelni z odrobiną oleju.
  3. Upieczoną dynię (300g) oddzielić od skóry, połączyć z kiełbasą, dodać 250g sera feta, gałkę muszkatołową, pieprz i sól
  4. Ciasto na pierogi przygotować według ulubionego przepisu.
  5. Rozwałkować ciasto, wycinać kółka, napełniać farszem i sklejać.
  6. W garnku zagotować dużą ilość wody, posolić i wrzucić pierogi
  7. Podawać na gorąco
Pierogi z Dynią i Fetą

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Pierogi z Dynią i Fetą, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up