Pierogi z Dynią i Fetą

Pierogi z dynią i fetą to wyjątkowe połączenie smaków, które zaskoczy nawet najbardziej wymagających smakoszy. Soczysta, słodkawa dynia w harmonijnym zestawieniu z pikantną fetą tworzy doskonały duet. Te pierogi, idealne na każdą okazję, przyciągają nie tylko smakiem, ale także aromatem. Przygotowanie ich to prawdziwa przyjemność!
Składniki
Przygotowanie
- Dynię (średnia Hokkaido) pokroić, usunąć pestki, skropić oliwą, posypać solą i tymiankiem, piec w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 60 minut.
- Kiełbasę (100g) drobno pokroić, usmażyć na patelni z odrobiną oleju.
- Upieczoną dynię (300g) oddzielić od skóry, połączyć z kiełbasą, dodać 250g sera feta, gałkę muszkatołową, pieprz i sól
- Ciasto na pierogi przygotować według ulubionego przepisu.
- Rozwałkować ciasto, wycinać kółka, napełniać farszem i sklejać.
- W garnku zagotować dużą ilość wody, posolić i wrzucić pierogi
- Podawać na gorąco
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Pierogi z Dynią i Fetą, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również