Pierogi z serem feta i szpinakiem

Pierogi z serem feta i szpinakiem to doskonałe połączenie delikatnych, ręcznie robionych ciast i aromatycznego nadzienia. Feta, o intensywnym smaku, harmonizuje ze świeżym szpinakiem, tworząc wyjątkowe danie. Idealne na rodzinny obiad lub przyjęcie, te pierogi z pewnością zachwycą wszystkich swoim smakiem i wyglądem.
Składniki
Przygotowanie
- Rozmrozić 900 g szpinaku na patelni, odparować wodę, dodać 2 ząbki czosnku i 1 łyżeczkę soli.
- Po przestygnięciu szpinaku, dodać 200 g pokruszonego sera feta.
- Na ciasto: wymieszać 375 g mąki, 60 g masła, 1 łyżeczkę soli, dodać 150 g wrzątku
- Podzielić ciasto na części, rozwałkować na owale, nakładać farsz, sklejać pierogi.
- Gotować w osolonej wodzie (4 l wody, 1 łyżka soli) przez 4-5 minut po wypłynięciu.
- Podawać z masłem, śmietaną lub jogurtem
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Pierogi z serem feta i szpinakiem, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również