Pierś z kurczaka w cieście francuskim z pieczarkami

Pierś z kurczaka w cieście francuskim z pieczarkami to doskonałe połączenie soczystego mięsa i delikatnego ciasta, które zachwyci Twoje podniebienie. W tym przepisie, kurczak otoczony będzie aromatycznymi pieczarkami, a całość upieczona na złocisto, co sprawi, że danie nie tylko smakuje wybornie, ale i wygląda efektownie.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokrój pieczarki i smaż na maśle.
  2. Pokrój paprykę w paski.
  3. Wymieszaj pieczarki z papryką i dodaj ser.
  4. Przygotuj pierś z kurczaka: przetnij na pół, usuń błony i chrząstki.
  5. Zrób kieszeń w filecie, przypraw solą, pieprzem i ostrą papryką.
  6. Włóż farsz z papryki, pieczarek i sera do kieszeni.
  7. Rozwałkuj ciasto francuskie, połóż na nim nadzianego kurczaka.
  8. Pokrój ciasto w paski po bokach, nie do końca.
  9. Złóż paski nad kurczakiem na krzyż.
  10. Piecz w 200°C przez 25-30 minut na złoty kolor.
Pierś z kurczaka w cieście francuskim z pieczarkami

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Pierś z kurczaka w cieście francuskim z pieczarkami, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up