Pierś z kurczaka w galarecie z brzoskwiniami

Pierś z kurczaka w galarecie z brzoskwiniami to wyjątkowe danie, które doskonale sprawdzi się na każdą okazję. Połączenie delikatnego kurczaka z słodkimi brzoskwiniami oraz orzeźwiającą galaretką tworzy harmonijną kompozycję smaków. W tym przepisie pokażę, jak przygotować to eleganckie danie, które zachwyci Twoich gości.
Składniki
Przygotowanie
- Przypraw pierś z kurczaka solą, pieprzem, przyprawą K, odstaw na 15-20 min.
- Rozgrzej masło z oliwą na patelni, smaż kurczaka na złoty kolor (około 7-10 min).
- Pokrój brzoskwinie w kostkę, a smażone piersi odkładam z patelni.
- Na patelnię wrzuć brzoskwinie, smaż do karmelizacji, dodaj ocet winny, cukier, sok z 2 pomarańczy.
- Pokrój papryczkę Habanero, dodaj do sosu
- Zmiksuj wszystko w mocniejszym pojemniku na gładki sos, przełóż z powrotem na patelnię.
- Dodaj kurczaka, duś przez 5 minut na małym ogniu.
- Przełóż na talerz, polej sosem, udekoruj kolendrą i kawałkami chili
- Smacznego!
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Pierś z kurczaka w galarecie z brzoskwiniami, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również