Pierś z kurczaka w galarecie z brzoskwiniami

Pierś z kurczaka w galarecie z brzoskwiniami to wyjątkowe danie, które doskonale sprawdzi się na każdą okazję. Połączenie delikatnego kurczaka z słodkimi brzoskwiniami oraz orzeźwiającą galaretką tworzy harmonijną kompozycję smaków. W tym przepisie pokażę, jak przygotować to eleganckie danie, które zachwyci Twoich gości.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przypraw pierś z kurczaka solą, pieprzem, przyprawą K, odstaw na 15-20 min.
  2. Rozgrzej masło z oliwą na patelni, smaż kurczaka na złoty kolor (około 7-10 min).
  3. Pokrój brzoskwinie w kostkę, a smażone piersi odkładam z patelni.
  4. Na patelnię wrzuć brzoskwinie, smaż do karmelizacji, dodaj ocet winny, cukier, sok z 2 pomarańczy.
  5. Pokrój papryczkę Habanero, dodaj do sosu
  6. Zmiksuj wszystko w mocniejszym pojemniku na gładki sos, przełóż z powrotem na patelnię.
  7. Dodaj kurczaka, duś przez 5 minut na małym ogniu.
  8. Przełóż na talerz, polej sosem, udekoruj kolendrą i kawałkami chili
  9. Smacznego!
Pierś z kurczaka w galarecie z brzoskwiniami

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Pierś z kurczaka w galarecie z brzoskwiniami, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up