Pierś z kurczaka w majonezie

Pierś z kurczaka w majonezie to danie, które łączy prostotę ożywioną wyjątkowym smakiem. Wykorzystując majonez, nadajemy mięsu soczystość i bogactwo smaku, które z pewnością zachwycą każdego. Przygotowanie tego przepisu jest szybkie i łatwe, co sprawia, że idealnie nadaje się na codzienny obiad lub specjalną okazję.
Składniki
Przygotowanie
- W misce wymieszaj jajka, mleko, Majonez Kielecki i mąkę
- Dodaj sól, przyprawy oraz czosnek do ciasta (gęstsze od naleśnikowego).
- Pokrój filet z kurczaka na mniejsze kotleciki.
- Zanurz kotleciki w cieście, wymieszaj i odstaw do lodówki na min
- Rozgrzej olej na patelni.
- Smaż kotleciki na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron.
- Podawaj na ciepło lub na zimno
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Pierś z kurczaka w majonezie, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również