Pręga wołowa pieczona w całości

Pręga wołowa pieczona w całości to wyjątkowe danie, które urzeka smakiem i aromatem. Przygotowanie tego mięsa wymaga staranności i odpowiednich technik, aby wydobyć pełnię jego walorów. W połączeniu z sezonowymi ziołami i warzywami, staje się wspaniałym daniem na każdą okazję. Oto przepis, który pozwoli Wam stworzyć kulinarną ucztę.
Składniki
Przygotowanie
- Owiń pręgę wołową sznurkiem, sol i pieprz
- Rozgrzej olej na dużej patelni, podsmaż wołowinę na złoto
- Na osobnej patelni rozgrzej masło, dodaj cebulę, czosnek, szalotkę, seler, marchew
- Wlej bimber i czerwone wino, redukuj
- Przełóż mięso na patelnię z warzywami, dodaj wodę, czosnek, mrożone grzyby, gruszkę
- Przykryj, gotuj na wolnym ogniu
- Na koniec dodaj łyżkę masła
- Podawaj z sosem, przyozdobione pietruszką
- Smacznego!
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Pręga wołowa pieczona w całości, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również