Przepis na Gofry w Gofrownicy

Gofry w gofrownicy to wyjątkowy przysmak, który łączy chrupkość z delikatnością. W tym przepisie przedstawię krok po kroku, jak przygotować idealne ciasto, które po upieczeniu stanie się złocistą, aromatyczną przekąską. Odpowiednie składniki oraz technika wykonania zapewnią doskonały efekt, zadowalający nawet najbardziej wymagających smakoszy.
Składniki
Przygotowanie
- Składniki: mąka, cukier, proszek do pieczenia, sól, mleko, jajka, olej.
- W misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól.
- W osobnej misce połącz mleko, jajka i olej.
- Połącz składniki mokre z suchymi, mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
- Nagrzej gofrownicę.
- Wlej ciasto do gofrownicy, zamknij i piecz około 4-5 minut.
- Podawaj z ulubionymi dodatkami (owocami, bitą śmietaną, syropem).
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Przepis na Gofry w Gofrownicy, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również