Pulpety Rybne w Sosie Pomidorowym do Słoików

Pulpety rybne w sosie pomidorowym to doskonały sposób na zachowanie świeżości rybnych smaków. Mochodący aromat pomidorów idealnie łączy się z delikatnością pulpetów, tworząc satysfakcjonujące danie. Proces konserwacji w słoikach pozwala cieszyć się tym smakiem przez cały rok, zachowując wartości odżywcze ryb i intensywność aromatów.

Składniki

Przygotowanie

  1. Posiekaj imbir, cebulę, szczypiorek i zioła (tymianek, oregano, bazylia).
  2. Zmiksuj 3 rybie filety z musztardą, ziołami, przyprawami (pieprz, sól, papryka) i kaszą manną.
  3. Uformuj klopsiki i smaż na odrobinie tłuszczu.
  4. Na tej samej patelni podsmaż cebulę, szczypiorek, imbir oraz czosnek.
  5. Dodaj 3 łyżeczki przecieru pomidorowego, podlej wodą, wymieszaj.
  6. Gotuj sos z dodatkiem pozostałych ziół i przypraw przez kilka minut.
  7. Dodaj klopsiki do sosu, gotuj do połączenia smaków.
  8. Na końcu wsyp świeży szczypiorek (lub inne zioła).
  9. Gotowe do zalania do słoików!
Pulpety Rybne w Sosie Pomidorowym do Słoików

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Pulpety Rybne w Sosie Pomidorowym do Słoików, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Przetwory.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up