Puszyste Naleśniki z Mąki Orkiszowej

Puszyste naleśniki z mąki orkiszowej to doskonały wybór dla miłośników zdrowej kuchni. Orkisz, bogaty w białko i błonnik, nadaje ciastu wyjątkowego smaku oraz aromatu. Przygotowanie tych naleśników nie zajmie wiele czasu, a ich delikatna konsystencja sprawi, że będą idealne jako dodatek do słodkich lub słonych farszów. Zapraszam do odkrycia tego prostego przepisu!
Składniki
Przygotowanie
- Oddziel białka od żółtek.
- Ubijać białka na sztywną pianę.
- W misce wymieszać żółtka, 250g mąki orkiszowej, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, szczyptę soli, i 250ml mleka.
- Powoli dodawać ubite białka do masy, delikatnie mieszając.
- Na rozgrzanej patelni smażyć naleśniki z obu stron na złoty kolor.
- Podawać z syropem klonowym.
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Puszyste Naleśniki z Mąki Orkiszowej, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Śniadania.
Dodaj komentarz
Zalecamy również