Puszyste Naleśniki z Mąki Orkiszowej

Puszyste naleśniki z mąki orkiszowej to doskonały wybór dla miłośników zdrowej kuchni. Orkisz, bogaty w białko i błonnik, nadaje ciastu wyjątkowego smaku oraz aromatu. Przygotowanie tych naleśników nie zajmie wiele czasu, a ich delikatna konsystencja sprawi, że będą idealne jako dodatek do słodkich lub słonych farszów. Zapraszam do odkrycia tego prostego przepisu!

Składniki

Przygotowanie

  1. Oddziel białka od żółtek.
  2. Ubijać białka na sztywną pianę.
  3. W misce wymieszać żółtka, 250g mąki orkiszowej, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, szczyptę soli, i 250ml mleka.
  4. Powoli dodawać ubite białka do masy, delikatnie mieszając.
  5. Na rozgrzanej patelni smażyć naleśniki z obu stron na złoty kolor.
  6. Podawać z syropem klonowym.
Puszyste Naleśniki z Mąki Orkiszowej

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Puszyste Naleśniki z Mąki Orkiszowej, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Śniadania.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up