Racuchy Drożdżowe z Jabłkami bez Wyrastania

Racuchy drożdżowe z jabłkami bez wyrastania to pyszna i szybka alternatywa dla tradycyjnych placków. Dzięki zastosowaniu aktywnych drożdży, od razu możesz cieszyć się aromatycznymi, puszystymi racuchami. Jabłka dodają słodyczy i wilgotności, tworząc idealną kompozycję smaków. Przygotowanie tego dania zajmie tylko chwilę, a efekty zachwycą każdym kęsem.

Składniki

Przygotowanie

  1. Składniki: 2-3 jabłka, 150 g mąki, 12-13 g świeżych drożdży, 1 łyżka masła, szczypta soli, 2 łyżeczki cukru, 1 jajko, 125 ml mleka, olej do smażenia.
  2. Podgrzej mleko do letniej temperatury.
  3. W misce wymieszaj mąkę, pokruszone drożdże, cukier oraz 3-4 łyżki mleka
  4. W międzyczasie rozpuść masło w mleku, obierz i pokrój jabłka w kostkę.
  5. Po 15 minutach dodaj resztę mleka, sól, jajko i jabłka do drożdżowego zaczynu
  6. Przykryj ciasto na 10 minut, a w tym czasie rozgrzej patelnię.
  7. Smaż racuchy na rozgrzanym oleju, przykrywając patelnię
  8. Smaż 4 minuty z jednej strony, następnie przewróć i smaż 3 minuty z drugiej strony.
  9. Po usmażeniu odkładaj na papierowy ręcznik, aby odsączyć tłuszcz.
  10. Podawaj z cukrem pudrem, syropem klonowym lub śmietaną
Racuchy Drożdżowe z Jabłkami bez Wyrastania

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Racuchy Drożdżowe z Jabłkami bez Wyrastania, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Desery.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up