Risotto z Kurczakiem, Pieczarkami i Papryką

Risotto z kurczakiem, pieczarkami i papryką to pyszne danie, które łączy kremową konsystencję ryżu arborio z intensywnymi smakami. Idealne na rodzinny obiad lub specjalną okazję, to danie cieszy nie tylko podniebienie, ale też oczy. Przygotowanie risotta wymaga cierpliwości, ale efekt końcowy z pewnością zachwyci wszystkich.
Składniki
Przygotowanie
- Cebulę drobno posiekaj.
- Pieczarki pokrój w półplasterki.
- Na dużej patelni rozgrzej olej, wrzuć cebulę i szklij.
- Dodaj pieczarki, smaż przez 5 minut, dopraw solą i pieprzem.
- Wsyp surowy ryż, podsmażaj przez kilka sekund, mieszając.
- Stopniowo dodawaj gorący bulion, każdą porcję po wchłonięciu przez ryż.
- Gotuj przez około 20 minut, mieszając, dopraw do smaku.
- Zdejmij z ognia, dodaj starty parmezan, wymieszaj.
- Podawaj posypane posiekaną natką pietruszki.
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Risotto z Kurczakiem, Pieczarkami i Papryką, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również