Roladki Wołowe w Sosie Własnym

Roladki wołowe w sosie własnym to klasyczne danie, które zachwyca głębią smaku i aromatu. Przygotowywane z cienko pokrojonego mięsa, wypełnionego aromatycznymi dodatkami, są duszone w bogatym sosie. To idealna propozycja na niezapomniany obiad, który podbije serca domowników i gości. Oto przepis, który pozwoli Ci oswoić to niezwykłe danie.
Składniki
Przygotowanie
- Pokrój kiełbasę w kostkę i słupki, boczek w paski, cebulę w piórka, ogórki kiszone w słupki.
- Wołowinę pokrój na plastry i rozbij, posól, popieprz, posmaruj musztardą.
- Na każdy plaster mięsa ułóż boczek, kiełbasę, cebulę i ogórka, złóż boki do środka i zawiń.
- Zwiąż rolady nitką.
- Podsmaż rolady na rozgrzanej patelni bez tłuszczu.
- Wyjmij rolady, dodaj cebulę do patelni i rumień.
- Dodaj wodę, ziele angielskie, liść laurowy, czosnek, a następnie rolady.
- Dusić na małym ogniu, podlewając wodą, aby były zakryte.
- Dopraw sos solą i pieprzem, zagęść miksturą z wody i mąki.
- Podawaj rolady z sosem oraz kluskami śląskimi i kapustą czerwoną
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Roladki Wołowe w Sosie Własnym, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również