Roladki Wołowe w Sosie Własnym

Roladki wołowe w sosie własnym to klasyczne danie, które zachwyca głębią smaku i aromatu. Przygotowywane z cienko pokrojonego mięsa, wypełnionego aromatycznymi dodatkami, są duszone w bogatym sosie. To idealna propozycja na niezapomniany obiad, który podbije serca domowników i gości. Oto przepis, który pozwoli Ci oswoić to niezwykłe danie.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokrój kiełbasę w kostkę i słupki, boczek w paski, cebulę w piórka, ogórki kiszone w słupki.
  2. Wołowinę pokrój na plastry i rozbij, posól, popieprz, posmaruj musztardą.
  3. Na każdy plaster mięsa ułóż boczek, kiełbasę, cebulę i ogórka, złóż boki do środka i zawiń.
  4. Zwiąż rolady nitką.
  5. Podsmaż rolady na rozgrzanej patelni bez tłuszczu.
  6. Wyjmij rolady, dodaj cebulę do patelni i rumień.
  7. Dodaj wodę, ziele angielskie, liść laurowy, czosnek, a następnie rolady.
  8. Dusić na małym ogniu, podlewając wodą, aby były zakryte.
  9. Dopraw sos solą i pieprzem, zagęść miksturą z wody i mąki.
  10. Podawaj rolady z sosem oraz kluskami śląskimi i kapustą czerwoną
Roladki Wołowe w Sosie Własnym

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Roladki Wołowe w Sosie Własnym, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up