Roladki ze szpinakiem w sosie śmietanowym

Roladki ze szpinakiem w sosie śmietanowym to eleganckie danie, które łączy w sobie delikatność i smak. Wypełnione świeżym szpinakiem, serem ricotta i przyprawami, roladki zaspokoją nawet najbardziej wyrafinowane podniebienia. Polewane aksamitnym sosem śmietanowym, stanowią idealne połączenie dla miłośników kuchni wegetariańskiej. Przygotowanie ich jest proste, a efekt zaskakuje.
Składniki
Przygotowanie
- Posiekaj czosnek i papryczkę chili.
- Rozgrzej patelnię z masłem i oliwą, dodaj czosnek i chili.
- Dodaj oczyszczony szpinak, smaż przez 1-2 minuty.
- Wlej śmietankę, dopraw solą i pieprzem, odstaw do ostygnięcia.
- Rozłóż piersi z kurczaka na folii, przypraw solą i pieprzem.
- Na kurczaku umieść przestudzony szpinak, zroluj w folię aluminiową.
- Piecz w nagrzanym do 180°C piekarniku przez 35-40 minut.
- W międzyczasie, na patelni z masłem podsmaż pokrojoną cebulę.
- Dodaj gorgonzolę, mieszaj do rozpuszczenia, wlej wywar z kurczaka i śmietankę, dopraw.
- Pokrój roladki na plastry, podawaj z sosem gorgonzolowym
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Roladki ze szpinakiem w sosie śmietanowym, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również