Schab z marchewką, cebulą i majonezem

Schab z marchewką, cebulą i majonezem to wyjątkowe danie, które łączy w sobie smaki i aromaty, tworząc proste, ale smaczne połączenie. Mięso wieprzowe, delikatnie duszone z warzywami, zyskuje na intensywności dzięki majonezowi, który nadaje potrawie kremowej konsystencji i wyrafinowanego smaku. To idealne danie na rodzinny obiad.

Składniki

Przygotowanie

  1. Zetrzyj marchewki na grubych oczkach, pokrój pora w plasterki.
  2. Wymieszaj marchew, pora, szczyptę soli i 2 łyżki soku z cytryny; odstaw.
  3. Pokrój schab na plastry, rozbij tłuczkiem, oprósz solą i pieprzem.
  4. Umieść schab w brytfannie wyłożonej folią aluminiową.
  5. Nagrzej piekarnik do 190°C (góra-dół).
  6. Posmaruj schab chrzanem, wyłóż warzywa, dodaj majonez.
  7. Przykryj folią aluminiową, piecz 30-35 minut.
  8. Gotowe! Smacznego!
Schab z marchewką, cebulą i majonezem

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Schab z marchewką, cebulą i majonezem, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up