Sernik na zimno z jajkami

Sernik na zimno z jajkami to wyjątkowy deser, który zachwyca smakiem i teksturą. Łączy w sobie delikatny twaróg, kremową masę i chrupiący spód, oferując przyjemność w każdym kęsie. Idealny na letnie dni, jego przygotowanie nie wymaga pieczenia, co sprawia, że jest zarówno prosty, jak i efektowny.
Składniki
Przygotowanie
- Rozpuść 1
- W 200 ml gorącej wody rozpuść żelatynę
- Ucieraj miękkie masło z 1/3 szklanki cukru pudru na gładką masę.
- Dodawaj po kolei żółtka i mieszaj.
- Stopniowo dodawaj serki homogenizowane, mieszając.
- Dodaj rodzynki, nie oprószając mąką.
- Wlej ostudzoną żelatynę, mieszając.
- Na dno foremki o średnicy 24 cm ułóż biszkopty.
- Przełóż masę serową do foremki i wyrównaj.
- Włóż do lodówki na 20-30 minut.
- Odsącz brzoskwinie, ułóż je na masie serowej.
- Wylej tężejejącą galaretkę na wierzch.
- Odstaw do lodówki na kilka godzin.
- Podawaj schłodzone
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Sernik na zimno z jajkami, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również