Sernik na zimno ze śmietany 18% i galaretki

Sernik na zimno ze śmietany 18% i galaretki to przepyszny deser, idealny na letnie dni. Jego lekka, kremowa konsystencja połączona z owocowym smakiem galaretki sprawia, że jest nie tylko efektowny, ale i niezwykle orzeźwiający. Przygotowanie tego sernika jest proste, a efekt z pewnością zachwyci wszystkich smakoszy.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj 3 galaretki (wiśniową, agrestową, szafirową) i rozpuść je w 250 ml gorącej wody każdą.
  2. Dokładnie wymieszaj do rozpuszczenia i odstaw do wystygnięcia, następnie wstaw do lodówki do stężenia.
  3. Rozpuść 2 galaretki cytrynowe w 500 ml gorącej wody, odstaw do wystudzenia.
  4. Pokrój stężałe galaretki w kostkę i włóż do miski.
  5. Ubij 500 ml schłodzonej śmietanki 30% z 2 łyżkami cukru pudru.
  6. Dodaj chłodną galaretkę cytrynową do ubitej śmietany i delikatnie wymieszaj.
  7. Przełóż masę do formy wyłożonej folią spożywczą.
  8. Wstaw do lodówki na kilka godzin do stężenia.
  9. Po stężeniu, zdejmij folię i pokrój na kawałki
  10. Smacznego!
Sernik na zimno ze śmietany 18% i galaretki

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Sernik na zimno ze śmietany 18% i galaretki, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Desery.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up