Sernik na zimno ze śmietany 18% i galaretki

Sernik na zimno ze śmietany 18% i galaretki to przepyszny deser, idealny na letnie dni. Jego lekka, kremowa konsystencja połączona z owocowym smakiem galaretki sprawia, że jest nie tylko efektowny, ale i niezwykle orzeźwiający. Przygotowanie tego sernika jest proste, a efekt z pewnością zachwyci wszystkich smakoszy.
Składniki
Przygotowanie
- Przygotuj 3 galaretki (wiśniową, agrestową, szafirową) i rozpuść je w 250 ml gorącej wody każdą.
- Dokładnie wymieszaj do rozpuszczenia i odstaw do wystygnięcia, następnie wstaw do lodówki do stężenia.
- Rozpuść 2 galaretki cytrynowe w 500 ml gorącej wody, odstaw do wystudzenia.
- Pokrój stężałe galaretki w kostkę i włóż do miski.
- Ubij 500 ml schłodzonej śmietanki 30% z 2 łyżkami cukru pudru.
- Dodaj chłodną galaretkę cytrynową do ubitej śmietany i delikatnie wymieszaj.
- Przełóż masę do formy wyłożonej folią spożywczą.
- Wstaw do lodówki na kilka godzin do stężenia.
- Po stężeniu, zdejmij folię i pokrój na kawałki
- Smacznego!
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Sernik na zimno ze śmietany 18% i galaretki, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również