Sernik z Budyniem na Herbatnikach

Sernik z budyniem na herbatnikach to pyszny, kremowy deser, który zachwyci każdego. Łączy w sobie delikatność serka twarogowego z aksamitnym budyniem, a chrupiąca warstwa herbatników dodaje mu wyjątkowej struktury. To doskonała propozycja na różne okazje, łatwa do przygotowania i gwarantująca niepowtarzalne smaki.

Składniki

Przygotowanie

  1. Utrzyj 1 kg sera (krajanka lub mielony).
  2. Dodaj 5 jajek, 1 szklankę cukru, 200 ml śmietanki 30% i 40 g budyniu bez cukru
  3. Ubij 5 białek z 0,5 szklanki cukru na sztywno.
  4. Połącz ubitą pianę z 1/2 szklanki kokosu.
  5. Przygotuj formę 17x27 cm: wyłóż papierem, a na dnie ułóż herbatniki.
  6. Wylej masę serową na herbatniki i wyrównaj.
  7. Na masę serową wyłóż pianę kokosową, delikatnie mieszając.
  8. Piecz w piekarniku w temperaturze 180°C do zarumienienia.
  9. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.
Sernik z Budyniem na Herbatnikach

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Sernik z Budyniem na Herbatnikach, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Desery.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up