Przepis na ciasto z skórką pomarańczową

Dziś pokażę Wam przepis na wyjątkowe ciasto z skórką pomarańczową, które zachwyci Was swoim aromatem i smakiem. To idealne połączenie słodkości, świeżości i nuty cytrusowej sprawi, że każdy kęs będzie prawdziwą ucztą dla podniebienia. Przygotowanie tego ciasta jest proste, a efekty z pewnością zadowolą wszystkich gości.
Składniki
Przygotowanie
- Wyszorować skórkę pomarańczową.
- Namoczyć przez 24 godziny w zimnej wodzie (zmieniać wodę trzykrotnie).
- Odcedzić, dokładnie odsączyć i pokroić w drobną kostkę.
- W garnku przygotować syrop, dodać pokrojone skórki.
- Smażyć na małym ogniu, aż syrop odparuje o połowę i skórki staną się szkliste.
- Co jakiś czas mieszać.
- Na końcu skrapać sokiem z cytryny.
- Wystudzoną skórkę przełożyć do słoika.
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Przepis na ciasto z skórką pomarańczową, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również