Przepis na ciasto z skórką pomarańczową

Dziś pokażę Wam przepis na wyjątkowe ciasto z skórką pomarańczową, które zachwyci Was swoim aromatem i smakiem. To idealne połączenie słodkości, świeżości i nuty cytrusowej sprawi, że każdy kęs będzie prawdziwą ucztą dla podniebienia. Przygotowanie tego ciasta jest proste, a efekty z pewnością zadowolą wszystkich gości.

Składniki

Przygotowanie

  1. Wyszorować skórkę pomarańczową.
  2. Namoczyć przez 24 godziny w zimnej wodzie (zmieniać wodę trzykrotnie).
  3. Odcedzić, dokładnie odsączyć i pokroić w drobną kostkę.
  4. W garnku przygotować syrop, dodać pokrojone skórki.
  5. Smażyć na małym ogniu, aż syrop odparuje o połowę i skórki staną się szkliste.
  6. Co jakiś czas mieszać.
  7. Na końcu skrapać sokiem z cytryny.
  8. Wystudzoną skórkę przełożyć do słoika.
Przepis na ciasto z skórką pomarańczową

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Przepis na ciasto z skórką pomarańczową, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Desery.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up