Szparagi w cieście francuskim z boczkiem i serem

Szparagi w cieście francuskim z boczkiem i serem to doskonała przystawka, która łączy delikatność warzyw z chrupkością ciasta. Ten prosty przepis podkreśla naturalny smak szparagów, który harmonijnie współgra z intensywnym smakiem boczku i serowego nadzienia. Idealny wybór na eleganckie przyjęcia lub rodzinne spotkania.
Składniki
Przygotowanie
- Umyj i osusz szparagi, odetnij twarde końcówki.
- Gotuj szparagi w osolonej wodzie przez 10-15 minut.
- Podziel ciasto francuskie na kawałki (po 2 szparagi).
- Na każdy kawałek nałóż plasterek sera i szynki Szwarcwald.
- Zwiń szparagi w ciasto, posmaruj jajkiem.
- Ułóż na formie wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piecz w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez 12 minut
- Podawaj na gorąco
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Szparagi w cieście francuskim z boczkiem i serem, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również