Tort biszkoptowy bezowo-mascarpone

Tort biszkoptowy bezowo-mascarpone to wyjątkowy deser, łączący delikatność biszkoptów z aksamitną kremową masą. Wykorzystując białka do przygotowania lekkiej bezy oraz ser mascarpone, otrzymujemy harmonijną kompozycję smakową. Ten tort z pewnością zachwyci Twoich gości swoją strukturą i słodyczą, doskonale sprawdzając się na każdą okazję.
Składniki
Przygotowanie
- Ubij białka na najwyższych obrotach przez 10-13 minut.
- Stopniowo dodawaj cukier puder.
- Na koniec dodaj łyżeczkę mąki ziemniaczanej i łyżeczkę soku z cytryny.
- Przełóż masę na dwie blachy
- Susz w termoobiegu: 5 min
- Po ostudzeniu przekładaj bezy mascarpone i bitą śmietaną oraz owocami.
- Podawaj 3-4 godz
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Tort biszkoptowy bezowo-mascarpone, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również