Tort biszkoptowy bezowo-mascarpone

Tort biszkoptowy bezowo-mascarpone to wyjątkowy deser, łączący delikatność biszkoptów z aksamitną kremową masą. Wykorzystując białka do przygotowania lekkiej bezy oraz ser mascarpone, otrzymujemy harmonijną kompozycję smakową. Ten tort z pewnością zachwyci Twoich gości swoją strukturą i słodyczą, doskonale sprawdzając się na każdą okazję.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ubij białka na najwyższych obrotach przez 10-13 minut.
  2. Stopniowo dodawaj cukier puder.
  3. Na koniec dodaj łyżeczkę mąki ziemniaczanej i łyżeczkę soku z cytryny.
  4. Przełóż masę na dwie blachy
  5. Susz w termoobiegu: 5 min
  6. Po ostudzeniu przekładaj bezy mascarpone i bitą śmietaną oraz owocami.
  7. Podawaj 3-4 godz
Tort biszkoptowy bezowo-mascarpone

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Tort biszkoptowy bezowo-mascarpone, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Desery.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up