Zapiekanka z łososiem i warzywami

Zanurzmy się w smakowity świat zapiekanki z łososiem i warzywami. To danie łączy delikatność ryby z aromatycznymi warzywami, tworząc harmonijną kompozycję pełną wartości odżywczych. Idealne na obiad lub kolację, zachwyci zarówno smakoszy, jak i tych, którzy cenią sobie zdrowe jedzenie. Przygotowanie jest proste, a efekty zadowolą każdego.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokroić wędzonego łososia.
  2. Drobno posiekać natkę pietruszki.
  3. Na tarce o dużych oczkach zetrzeć ser żółty.
  4. Na dno natłuszczonego naczynia żaroodpornego wykładamy ugotowany makaron.
  5. Dodać łososia, natkę pietruszki i pokrojone pomidorki.
  6. Doprawić solą i czarnym pieprzem, dokładnie wymieszać.
  7. Poleć śmietaną i posypać startym serem.
  8. Piec w piekarniku przez 25 minut w temperaturze 180°C.
Zapiekanka z łososiem i warzywami

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Zapiekanka z łososiem i warzywami, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up