Ziemniaki z kiełbasą i cebulą

Ziemniaki z kiełbasą i cebulą to klasyczne danie, które łączy prostotę z intensywnym smakiem. W tym przepisie wykorzystamy świeże składniki, które w harmonijny sposób komponują się, tworząc pełne, sycące danie. Idealne na obiad, zadowoli zarówno rodzinę, jak i gości, łącząc tradycję z domowym smakiem.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokrój 6/7 ziemniaków w kostkę.
  2. Pokrój 3 kiełbasy w kostkę.
  3. Pokrój 1 dużą cebulę (lub 2 małe) w piórka/półkrążki.
  4. Rozgrzej 100 ml oleju na patelni.
  5. Dodaj ziemniaki, smaż 15 minut do rumianego koloru, aż będą miękkie (mieszaj).
  6. Odłóż ziemniaki na talerz, odlej trochę tłuszczu.
  7. Smaż kiełbasę około 5 minut, dodaj cebulę i smaż do miękkości.
  8. Dodaj ziemniaki, wymieszaj i smaż razem 3 minuty.
  9. Przypraw solą i pieprzem, dodaj szczypiorek, wymieszaj.
  10. Podawaj na talerzach
Ziemniaki z kiełbasą i cebulą

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Ziemniaki z kiełbasą i cebulą, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up