Zrazy z mięsa mielonego w sosie pieczarkowym

Zrazy z mięsa mielonego w sosie pieczarkowym to wyjątkowe danie, które łączy w sobie smaki tradycji i domowej kuchni. Soczyste zrazy wypełnione aromatycznymi ziołami, serwowane w delikatnym sosie pieczarkowym, to idealna propozycja na obiad. Przygotowanie tego dania jest proste, a efekty zachwycą każdego smakosza.
Składniki
Przygotowanie
- Wymieszać 1 kg mięsa mielonego wołowego z 2 jajkami, 1/2 szklanki bułki tartej, 1/4 szklanki mleka, solą, pieprzem, majerankiem, ostrą papryką.
- Podzielić na 8 części, formować płaskie kotlety.
- Na każdy kotlet nałożyć kawałek ogórka konserwowego, boczku, papryki i cebuli.
- Skleić zrazy, obtoczyć w mące, smażyć na złoty kolor.
- Wlać 500 ml bulionu, dodać liść laurowy, ziele angielskie, dusić 30 minut.
- Zgęścić sos mąką rozrobioną w wodzie, doprawić do smaku.
- Włożyć zrazy do sosu, podawać z ulubionymi dodatkami
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Zrazy z mięsa mielonego w sosie pieczarkowym, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również