Zupa Krem z Mrożonych Borowików

Zupa Krem z Mrożonych Borowików to niezwykle aromatyczne danie, które łączy w sobie bogactwo smaku grzybów leśnych i delikatną kremową konsystencję. Przygotowanie tej zupy jest proste, a jej smak przenosi nas wprost do jesiennej lasów. Idealna na chłodne dni, zadowoli każdego miłośnika kuchni.
Składniki
Przygotowanie
- Pokrój cebulę w kostkę.
- Podsmaż cebulę na maśle, aż się zeszkli.
- Pokrój mrożone borowiki na mniejsze kawałki.
- Dodaj borowiki do cebuli, podsmaż do odparowania płynów.
- Wlej rosół drobiowy (ok
- Dodaj namoczone wcześniej suszone borowiki, liście laurowe i koperek.
- Gotuj przez 15 minut, następnie wyjmij koperek i liście laurowe.
- Dodaj marchewkę i pietruszkę z rosołu.
- Zdejmij z palnika, dodaj śmietanę i zmiksuj na gładki krem.
- Dopraw solą i pieprzem do smaku.
- Podawaj z posiekanym koperkiem i grzankami z bułki pszennej
- Smacznego!
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Zupa Krem z Mrożonych Borowików, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Zupy.
Dodaj komentarz
Zalecamy również