Zupa Krem z Mrożonych Borowików

Zupa Krem z Mrożonych Borowików to niezwykle aromatyczne danie, które łączy w sobie bogactwo smaku grzybów leśnych i delikatną kremową konsystencję. Przygotowanie tej zupy jest proste, a jej smak przenosi nas wprost do jesiennej lasów. Idealna na chłodne dni, zadowoli każdego miłośnika kuchni.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokrój cebulę w kostkę.
  2. Podsmaż cebulę na maśle, aż się zeszkli.
  3. Pokrój mrożone borowiki na mniejsze kawałki.
  4. Dodaj borowiki do cebuli, podsmaż do odparowania płynów.
  5. Wlej rosół drobiowy (ok
  6. Dodaj namoczone wcześniej suszone borowiki, liście laurowe i koperek.
  7. Gotuj przez 15 minut, następnie wyjmij koperek i liście laurowe.
  8. Dodaj marchewkę i pietruszkę z rosołu.
  9. Zdejmij z palnika, dodaj śmietanę i zmiksuj na gładki krem.
  10. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
  11. Podawaj z posiekanym koperkiem i grzankami z bułki pszennej
  12. Smacznego!
Zupa Krem z Mrożonych Borowików

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Zupa Krem z Mrożonych Borowików, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Zupy.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up