Barszcz Czerwony z Kiszoną Buraków

Barszcz Czerwony z Kiszoną Buraków to tradycyjna polska zupa, która łączy w sobie intensywną słodycz buraków z lekko kwaskowym smakiem wynikającym z fermentacji. Przygotowanie tej potrawy wymaga staranności i precyzji, aby wydobyć głębokie aromaty i pełnię smaku, które zachwycą niejedno podniebienie. To znakomite danie na każdą porę roku.

Składniki

Przygotowanie

  1. Obierz i pokrój 1 kg buraków.
  2. W słoiku umieść buraki, 4 ząbki czosnku, 2 liście laurowe, kilka kulek pieprzu i 1 łyżkę soli.
  3. Zalej 1 litrem przegotowanej wody.
  4. Zamknij słoik i przechowuj w temperaturze pokojowej przez 5-7 dni.
  5. Po zakwaszeniu, zagotuj 1 litr bulionu drobiowego.
  6. Dodaj 1 litr zakwasu z kiszonych buraków do bulionu i podgrzej, nie gotując.
  7. Dopraw do smaku majerankiem i pieprzem.
Barszcz Czerwony z Kiszoną Buraków

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Barszcz Czerwony z Kiszoną Buraków, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Zupy.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up