Zupa wiejska z mięsem mielonym

Zupa wiejska z mięsem mielonym to doskonałe danie, które łączy w sobie tradycyjne smaki oraz prostotę przygotowania. Idealna na chłodne dni, oferuje bogactwo warzyw i aromatycznych przypraw, które wraz z delikatnym mięsem tworzą sycący posiłek. Oto klasyczny przepis, który przywoła wspomnienia domowego ciepła.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj warzywny wywar: pokrój marchewkę, czosnek, selera, pietruszkę i cebulę.
  2. Włóż warzywa do garnka z zimną wodą, dodaj liście laurowe, ziele angielskie i pieprz.
  3. Gotuj wywar przez 20 minut.
  4. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż pokrojoną cebulę i mieloną wieprzowinę.
  5. Dodaj startą kapustę, marchewkę i pokrojoną paprykę, smaż przez kilka minut.
  6. Pokrój ziemniaki w kostkę.
  7. Po 10 minutach gotowania wywaru, wyjmij warzywa i dodaj ziemniaki oraz pęczak.
  8. Dodaj sól i pieprz, zmieszaj zawartość patelni z wywarem.
  9. Gotuj na małym ogniu przez 30 minut.
  10. Na koniec dodaj posiekany szczypiorek i natkę pietruszki
  11. Podawaj zupę
Zupa wiejska z mięsem mielonym

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Zupa wiejska z mięsem mielonym, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Zupy.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up