Babka z Majonezem i Budyniem

Babka z Majonezem i Budyniem to innowacyjne połączenie, które zaskoczy każdego miłośnika wypieków. Ten wyjątkowy przepis łączy wilgotność budyniu z kremową konsystencją majonezu, co sprawia, że babka jest niezwykle puszysta i aromatyczna. Idealna na każdą okazję, z pewnością zachwyci gości. Zachęcam do wypróbowania!
Składniki
Przygotowanie
- Utrzyj 125 g miękkiego masła z 2/3 szklanki cukru (150 g) na puszystą masę (ok
- Dodawaj po 1 jajku (4 duże, w temp
- Podgrzej masę, jeśli się zwarzy.
- Dodaj 125 g mąki pszennej, 2/3 szklanki mąki ziemniaczanej (125 g) i 1 łyżeczkę proszku do pieczenia (6 g), szybko wymieszaj.
- Przelej ciasto do wysmarowanej masłem formy (21 cm średnicy).
- Piecz w nagrzanym piekarniku: 180°C (grzałka górna i dolna) przez 50-60 min, sprawdź patyczkiem.
- Po upieczeniu ostudź na blacie, wyjmij z formy.
- Posyp cukrem pudrem lub polukruj
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Babka z Majonezem i Budyniem, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również