Ciasto z Delicjami i Budyniem

Ciasto z Delicjami i Budyniem to wyjątkowy deser, który zachwyci każdego miłośnika słodkości. Połączenie delikatnego biszkoptu z kremowym budyniem oraz chrupiącymi Delicjami tworzy niezapomnianą harmonię smaków i tekstur. Idealne na każdą okazję, to ciasto z pewnością doda uroku Waszym spotkaniom przy stole.

Składniki

Przygotowanie

  1. Gotuj 0,5 l mleka z 4 łyżkami cukru.
  2. W 300 ml zimnego mleka rozpuść 2 budynie waniliowe (40 g każde).
  3. Wlej budyń do gorącego mleka, mieszaj i gotuj do zgęstnienia
  4. W 600 ml wrzącej wody rozpuść 2 galaretki malinowe, odstaw do przestudzenia.
  5. Wykładaj herbatniki kakaowe na dno blaszki (22x25 cm).
  6. Ubij 200 g miękkiego masła na gładką masę, dodawaj przestudzony budyń, miksując.
  7. Wyłóż masę budyniową na herbatniki.
  8. Na masę budyniową dodaj drugą warstwę herbatników.
  9. Do przestudzonej galaretki dodaj 500 g mrożonych malin, wymieszaj i wyłóż na herbatniki.
  10. Ubij 36% śmietanę, dodaj 2 łyżki cukru pudru, ubijaj do gęstości.
  11. Na galaretkę wyłóż masę śmietanową.
  12. Posyp startą mleczną czekoladą.
  13. Schłódź w lodówce przez noc.
Ciasto z Delicjami i Budyniem

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Ciasto z Delicjami i Budyniem, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Desery.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up