Ciasto z herbatnikami i budyniem

Ciasto z herbatnikami i budyniem to doskonały deser, który łączy prostotę z wyjątkowym smakiem. Warstwy chrupiących herbatników przeplatają się z aksamitnym kremem budyniowym, tworząc harmonijną całość. Idealne na różne okazje, zaskoczy nie tylko domowników, ale i gości. Przygotowanie tego przysmaku jest szybkie i przyjemne.

Składniki

Przygotowanie

  1. Gotuj 0,5 l mleka z 4 łyżkami cukru.
  2. W 300 ml zimnego mleka rozpuść 2 budynie, wlej do wrzącego mleka, gotuj 2 minuty, ostudź.
  3. W 600 ml wrzącej wody rozpuść 2 galaretki malinowe, odstaw do przestudzenia.
  4. Na dnie blaszki 22x25 cm ułóż herbatniki kakaowe.
  5. Ubij 200 g miękkiego masła, dodaj przestudzony budyń, miksuj na gładko.
  6. Wylej masę budyniową na herbatniki, ułóż drugą warstwę herbatników.
  7. W przestudzonej galaretce wymieszaj 500 g mrożonych malin, wylej na herbatniki.
  8. Ubij 36% śmietanę z 2 łyżkami cukru pudru, wylej na galaretkę.
  9. Posyp tartą mleczną czekoladą.
  10. Schłodź w lodówce przez całą noc.
Ciasto z herbatnikami i budyniem

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Ciasto z herbatnikami i budyniem, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Desery.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up