Ciasto z herbatnikami i budyniem

Ciasto z herbatnikami i budyniem to doskonały deser, który łączy prostotę z wyjątkowym smakiem. Warstwy chrupiących herbatników przeplatają się z aksamitnym kremem budyniowym, tworząc harmonijną całość. Idealne na różne okazje, zaskoczy nie tylko domowników, ale i gości. Przygotowanie tego przysmaku jest szybkie i przyjemne.
Składniki
Przygotowanie
- Gotuj 0,5 l mleka z 4 łyżkami cukru.
- W 300 ml zimnego mleka rozpuść 2 budynie, wlej do wrzącego mleka, gotuj 2 minuty, ostudź.
- W 600 ml wrzącej wody rozpuść 2 galaretki malinowe, odstaw do przestudzenia.
- Na dnie blaszki 22x25 cm ułóż herbatniki kakaowe.
- Ubij 200 g miękkiego masła, dodaj przestudzony budyń, miksuj na gładko.
- Wylej masę budyniową na herbatniki, ułóż drugą warstwę herbatników.
- W przestudzonej galaretce wymieszaj 500 g mrożonych malin, wylej na herbatniki.
- Ubij 36% śmietanę z 2 łyżkami cukru pudru, wylej na galaretkę.
- Posyp tartą mleczną czekoladą.
- Schłodź w lodówce przez całą noc.
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Ciasto z herbatnikami i budyniem, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również