Ciasto z Krakersami, Masą Krówkową i Budyniem

Ciasto z krakersami, masą krówkową i budyniem to wyśmienity deser, który łączy chrupkość i delikatność. Wykorzystując krakersy jako spód, masę krówkową jako słodki akcent oraz budyń do nadania kremowej tekstury, stworzymy harmonijną kompozycję smakową. To proste, ale efektowne ciasto zachwyci każdego miłośnika słodkości.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ubij 600 ml schłodzonej śmietanki 30% na sztywno.
  2. Dodaj 2 łyżki cukru pudru, 2 łyżki wody i 2 łyżeczki rozpuszczonej żelatyny w 30 ml zimnej wody.
  3. Wylej połowę ubitej śmietany na blachę na warstwę krakersów.
  4. Ułóż kolejną warstwę krakersów.
  5. Nałóż połowę masy kajmakowej z puszki na krakersy.
  6. Dodaj kolejną warstwę krakersów.
  7. Wylej resztę ubitej śmietany i pokryj ostatnią warstwą krakersów.
  8. Rozprowadź pozostałą masę krówkową.
  9. Posyp 50 g płatków migdałów.
  10. Wstaw do lodówki na minimum 3 godziny.
  11. Podawaj i ciesz się!
Ciasto z Krakersami, Masą Krówkową i Budyniem

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Ciasto z Krakersami, Masą Krówkową i Budyniem, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Desery.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up