Ciasto z Krakersami, Masą Krówkową i Budyniem

Ciasto z krakersami, masą krówkową i budyniem to wyśmienity deser, który łączy chrupkość i delikatność. Wykorzystując krakersy jako spód, masę krówkową jako słodki akcent oraz budyń do nadania kremowej tekstury, stworzymy harmonijną kompozycję smakową. To proste, ale efektowne ciasto zachwyci każdego miłośnika słodkości.
Składniki
Przygotowanie
- Ubij 600 ml schłodzonej śmietanki 30% na sztywno.
- Dodaj 2 łyżki cukru pudru, 2 łyżki wody i 2 łyżeczki rozpuszczonej żelatyny w 30 ml zimnej wody.
- Wylej połowę ubitej śmietany na blachę na warstwę krakersów.
- Ułóż kolejną warstwę krakersów.
- Nałóż połowę masy kajmakowej z puszki na krakersy.
- Dodaj kolejną warstwę krakersów.
- Wylej resztę ubitej śmietany i pokryj ostatnią warstwą krakersów.
- Rozprowadź pozostałą masę krówkową.
- Posyp 50 g płatków migdałów.
- Wstaw do lodówki na minimum 3 godziny.
- Podawaj i ciesz się!
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Ciasto z Krakersami, Masą Krówkową i Budyniem, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również