Ciasto z Mąki Ryżowej z Owocami

Ciasto z mąki ryżowej z owocami to smaczna alternatywa dla tradycyjnych wypieków, idealna dla osób na diecie bezglutenowej. Łączy w sobie delikatną teksturę mąki ryżowej z soczystymi owocami, tworząc harmonijną całość. W tym przepisie odkryjecie, jak łatwo przygotować pyszny deser, który zachwyci nie tylko podniebienie, ale i oczy.
Składniki
Przygotowanie
- Wymieszaj 300 g jogurtu naturalnego, 2 jajka, 100 ml oleju, 100 g cukru.
- Dodaj 200 g mąki ryżowej, 60 g mąki ziemniaczanej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- Wlej ciasto do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.
- Ułóż na wierzchu owoce (np
- Piecz 45-50 minut w 180°C (góra-dół), aż będą złote i suche w testowaniu patyczkiem.
- Po wystudzeniu pokrój i ciesz się smakiem!
Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Ciasto z Mąki Ryżowej z Owocami, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również