Ciasto z Mąki Ryżowej z Owocami

Ciasto z mąki ryżowej z owocami to smaczna alternatywa dla tradycyjnych wypieków, idealna dla osób na diecie bezglutenowej. Łączy w sobie delikatną teksturę mąki ryżowej z soczystymi owocami, tworząc harmonijną całość. W tym przepisie odkryjecie, jak łatwo przygotować pyszny deser, który zachwyci nie tylko podniebienie, ale i oczy.

Składniki

Przygotowanie

  1. Wymieszaj 300 g jogurtu naturalnego, 2 jajka, 100 ml oleju, 100 g cukru.
  2. Dodaj 200 g mąki ryżowej, 60 g mąki ziemniaczanej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  3. Wlej ciasto do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. Ułóż na wierzchu owoce (np
  5. Piecz 45-50 minut w 180°C (góra-dół), aż będą złote i suche w testowaniu patyczkiem.
  6. Po wystudzeniu pokrój i ciesz się smakiem!
Ciasto z Mąki Ryżowej z Owocami

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Ciasto z Mąki Ryżowej z Owocami, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Desery.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up