Zupa krem z mrożonych grzybów

Zupa krem z mrożonych grzybów to eleganckie danie, które łączy intensywny smak grzybów z delikatnością kremowej konsystencji. Dzięki użyciu mrożonych grzybów, przygotowanie potrawy staje się szybkie i łatwe, a jednocześnie pozwala na zachowanie pełni ich aromatu. Idealna na chłodne dni.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokrój cebulę szalotkę w pół plasterki.
  2. W garnku rozgrzej oliwę z oliwek z masłem, wrzuć cebulę i podsmaż до zeszklenia.
  3. Pokrój marchewkę w plasterki, seler naciowy w plasterki, dodaj do garnka.
  4. Dorzuć mrożone grzyby (podgrzybki, maślaki), chwilę przesmażaj.
  5. Wlej bulion (grzybowy lub drobiowy), dopraw solą i pieprzem.
  6. Gotuj 20-30 minut.
  7. Zblenduj zupę na gładki krem.
  8. Dodaj słodką śmietankę 30%, wymieszaj.
  9. Przelej do miseczek, posyp grzankami i świeżym koperkiem.
Zupa krem z mrożonych grzybów

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Zupa krem z mrożonych grzybów, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Zupy.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up