Faszerowane Jajka z Tuńczykiem i Suszonymi Pomidorami

Faszerowane jajka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami to doskonała przekąska, która łączy w sobie kremową konsystencję jajek z intensywnym smakiem tuńczyka i aromatem suszonych pomidorów. To danie jest szybkie w przygotowaniu i idealnie sprawdzi się na każdej imprezie czy spotkaniu rodzinnym, zachwycając gości swoim wyrazistym smakiem.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ugotuj i obierz jajka na twardo.
  2. Przekrój jajka wzdłuż na pół, wyjmij żółtka.
  3. Rozgnieć żółtka widelcem na talerzu.
  4. Dodaj odsączonego tuńczyka, drobno siekaną cebulę i szczypiorek do miski z żółtkami.
  5. Dodaj majonez, musztardę, sól i pieprz; wymieszaj wszystko.
  6. Faszeruj połówki białek przygotowanym nadzieniem.
  7. Dekoruj posiekanym szczypiorkiem.
  8. Podawaj na zimno.
Faszerowane Jajka z Tuńczykiem i Suszonymi Pomidorami

Jeśli szukasz innych przepisów podobnych do Faszerowane Jajka z Tuńczykiem i Suszonymi Pomidorami, zapraszamy do odwiedzenia kategorii Przekąski na imprezę.

Mateusz Kowalczyk

Nazywam się Mateusz Kowalczyk i jestem lekarzem specjalizującym się w endokrynologii, otyłości i medycynie prewencyjnej. Pracuję w klinice, pomagając pacjentom poprawić zdrowie, a w wolnym czasie prowadzę tego bloga z prostymi i smacznymi przepisami, wierząc, że zdrowe odżywianie jest dla każdego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up